JÍDLO

Jak sušit ovoce a zeleninu

K zachování zeleniny a ovoce se používá sušení.  Tento proces se nejlépe provádí při nuceném oběhu sušicího média (vzduch). Tento způsob konzervace zajišťuje dlouhodobé zachování produktu, aniž by byla ohrožena jeho chuť. Ve zpracovaných potravinách zvyšuje odolnost k rozvoji mikroorganismů a bakterií.  S využitím moderních domácích sušiček v domácnosti může být provedeno sušení ovoce a zeleniny

[ více zde ]

Jak sušit ovoce a bobuloviny

Sušení – jeden z nejstarších způsobů konzervování ovoce. Jeho výhodou je, že výsledkem jsou trvalé potraviny, které mohou být skladovány po dlouhou dobu s využitím v každém ročním období. Během sušení ovoce se odpaří většina vody, zůstává vysoká koncentrace živin.  Vzhledem k malému množství vody, sušené ovoce je nepříznivé prostředí pro vývoj různých mikroorganismů, jejichž

[ více zde ]