Kuchyňské digestoře – luxus za dostupné peníze

V současné době vybrat vhodnou digestoř do kuchyně není jednoduché a to s ohledem na obrovskou nabídku trhu. V první řadě je velmi důležité zachovat funkčnost kuchyňské digestoře a praktičnost, poté se zajímáme o design, materiál a cenu. Ve velké oblibě jsou stále kuchyňské digestoře vyrobené z nerezu či kombinace nerez/sklo. Ovšem pro náročné uživatele jsou tu opravdu unikátní designované kousky, například skleněný prosvícený panel, jež je ozdoben různými motivy a to květinovým, zebřím apod. A taktéž jinou digestoř si koupíte nad sporák standardních rozměrů, postavený u zdi a jiný do kuchyně s ostrůvkem uprostřed.

Moderní kuchyňské digestoře  – pěkný designovaný doplněk  

A pokud milujete luxus, tak se vám zajisté budou líbit kuchyňské digestoře vyrobené z nerezu v kombinaci s kvalitní kůži. Samozřejmě nechybí praktické osvětlení a dvě až tři rychlosti. Výkonnostní odsavače disponují indikátorem stavu filtrů, dále LED displejem, čidlem vlhkosti, jež zařízení automatický zapíná. Mnohé hospodyňky si své vaření například bez televize neumí vůbec představit, tak pro ně je speciálně vytvořen model s integrovaným LCD přijímačem. Taktéž je důležité výškové umístění, kdy se dodržuje mezera mezi plynovým sporákem a digestoří minimálně 75 centimetrů, u elektrického sporáku je dostačujících 65 centimetrů. A pokud vám běžně dostupné kuchyňské digestoře nevyhovují, tak někteří výrobci vám postaví odsavač na míru.

Kuchyňské digestoře – recirkulační a odtahové

Kuchyňské digestoře se prodávají ve dvou variantách. První verze je s možností napojení na komín s odtahem přímo ven z domu, ale pouze v případě, že se nejedná o komín na vytápění domu. Druhá varianta – recirkulační kuchyňské digestoře s měnitelným uhlíkovým nebo omyvatelným kovovým filtrem. Vždy je ovšem doporučováno se před samotnou koupi odsavače par poradit se zkušeným odborníkem nebo prodejcem, aby jste si nepořídili pouze drahou atrapu.

 

 

 

Facebookové komentáře

Komentáře

  1. MArtina
    Odpovědět

    Dobrý den, která varianta je podle Vás lepší? Recirkulační nebo odtahová? Přijde mi, že recirkulační bude celkově levnější, protože neřeším odtahové trubky, průchod skrz zeď a jak je to s kondenzovanou vodou? Děkuji

    • Redaktor-admin
      Odpovědět

      Dobrý den, Martino, recirkulační řešení sice může vypadat, že je levnější. Má to ale samá úskalí. Digestoře recirkulační jsou určitě hlučnější, musíte měnit filtry, a hlavně veškerá pára zůstane uvnitř! Každý vzduchotechnik Vám doporučí odtahové řešení a kondenzovaná voda má také své jednoduché řešení. Více na digestore.eu

  2. Pavla
    Odpovědět

    Dobrý den,
    snažím se vybrat digestoř a líbí se mi EMPIRE 316050, 316060, 316090. Prosím napište čím se liší. Také bych ráda věděla jak jsou pevné, případně kde bych je mohla vidět. Mám totiž obavy abych nedopadla jako z předchozí, kterou jsem koupila před osmi lety, jedná se o Baumatik, špatně odsává a komín není vůbec pevný, když ho chci vyleštit, tak se mele do všech stran a navíc je flekatý.

    • Redaktor-admin
      Odpovědět

      to je stále stejná digestoř – liší se pouze šířkou. Poslední dvojčíslí v názvu (50, 60 a 90) je šířka v cm.

      Všechny komínové digestoře, které jsem viděl (kromě ostrůvkových) mají komínek jen jako pohledovou záležitost a vždy je tam víceméně jen postavený. Když ho tedy čistíte, může se mírně hýbat. Ty fleky bych přičítal spíše nevhodnému čistícímu prostředku, než nekvalitě nerezového povrchu.

      Více zde: http://www.t-digestore.cz/digestor-nerez​

      Nemusíte používat v článku doporučené přípravky, rozhodně ale přípravky určené na tento druh povrchu.

  3. Jana
    Odpovědět

    Dobrý den,
    chtěl bych poprosit o radu.
    Plánuji v kuchyni používat digestoř s potrubím, které bude vedeno po horní části kuchyňské linky (výška cca 210 cm). Výstupní otvor do společné šachty, na které bude napojeno potrubí, by mělo být umístěno pod stropem (výška cca 260 cm), tzn. u zdi s výstupní otvorem by potrubí muselo kolmo vystoupat o cca 50 cm k otvoru. Někde jsem četl, že není vhodné potrubí svažovat do kopce, ale spíše mírně z kopce.
    pozn: potrubí bude mít délku 2,5m s třemi koleny (digestoř + roh místnosti + od stěny nahoru k otvoru). Rozumím, že koleno navíc snižuje výkon, ale mě jedná zejména o ten vertikální směr k otvoru.

    Doporučili byste mi přemístit výstupní otvor od stropu směrem dolů k hornímu okraji kuchyňské linky, aby potrubí nemuselo stoupat nahoru?

    Děkuji za odpověď.

Přidat komentář