JÍDLO

Jak připravit silvestrovskou párty

Příchod nového roku každý slaví podle svého gusta. Jeden vyrazí na chatu s přáteli, druhý si Silvestr raději vychutná v klidu a teple svého domova třeba u televize. A pak ještě existují tací, kteří se rozhodnou sami uspořádat oslavu pro své blízké, a to pěkně ve velkém stylu. Pokud mezi ně patříte i vy, pak

[ více zde ]

Silvestr 2017 – víme, kde ho stylově oslavit!

Období mezi vánočními svátky a Novým rokem je typickým časem setkávání s rodinou i přáteli, odpočinku, relaxace ale i zábavy, sportu a oslav. Právě kombinace malebné krajiny, příjemného prostředí a mnohých možností sportovního i společenského vyžití dělá z pobytu v hotelu na Lipně ideální možnost strávení tohoto speciálního času . Silvestr 2017 se kvapem blíží, Lipno a jeho okolí

[ více zde ]

Vše, co byste měli vědět o černém čaji

Po mnoha staletí je černý čaj jedním z nejoblíbenějších nealkoholických nápojů, který je možné podávat teplý i studený. Je čaj součástí i vašich ranních rituálů? Nebo máte radši čaj o páté? A věděli jste, že tradice čaje o páté je francouzskou záležitostí, kterou si Britové přivlastnili? Co vše byste o tomto lahodném nápoji měli vědět

[ více zde ]

Káva pro chvíle pohody

Káva je oblíbeným nápojem s dlouhou historií. Již více než pět set let pomáhá uspokojovat naše chutě, dodává nám energii a povzbuzuje nás k lepším výkonům. Nikdy v minulosti ale neexistovalo tolik možností, jak si kvalitní šálek s charakteristicky vonícím nápojem a bohatou pěnou připravit, a to dokonce v pohodlí svého domova. Jenže, jak si

[ více zde ]

Objevte kouzlo marocké kuchyně s Tajine

Marocká kuchyně je pro obyvatele našich zeměpisných souřadnic velmi orientální a asi jen těžko si pod ní představíte něco konkrétního. Mezi nejlepšími světovými kuchaři je však velmi oblíbená a vyhledávaná, a to především pro její chuť a vždy čerstvé ingredience a koření. Co je Tajine? Možná to bude pro někoho trochu zavádějící, ale Tajine je jak typický

[ více zde ]

Rychlý sommeliérský kurz – jaké víno se hodí k jídlu?

Podávání správného vína k jídlu patří odjakživa ke gurmánským zážitkům. Správná odrůda totiž může podávaný pokrm vyzdvihnout na úplně jinou chuťovou úroveň. Může podpořit a doplnit celkový dojem z jídla nebo naopak úplně zkazit celou harmonii. Existuje několik obecných a tradičně uznávaných postupů, jak dosáhnout dokonalé kombinace vína i pokrmu. Každý má však jiné chuťové

[ více zde ]